Una finestra a la web 2.0 que pretén que l’educació social tingui un lloc al món...

dimecres, 14 de setembre de 2011

BLOCS SOBRE EDUCACIÓ SOCIAL: Resi...què? Resiliència

Continuant amb les recomanacions d'altres blocs d'educadors i educadores socials que vam començar la setmana passada us presentem en aquesta ocasió un bloc anomenat Resi...què? Resiliència de l'educador social Jordi Navarro.

La resiliència és la capacitat d’una persona o col·lectiu de fer front i superar adequadament les adversitats i dificultats de la vida, sortint-ne reforçat i transformat positivament, d’una forma socialment acceptable.


Mitjançant aquesta eina, aquest educador ens presenta vers una reflexió sobre la seva pràctica educativa diferents activitats que li han servit com a base i font d’inspiració per promoure la resiliència. Fruit del recull d'aquestes activitats portades a terme l'educador social Jordi Navarro va decidir escriure un llibre sobre aquesta temàtica el qual va presentar ahir dimarts 13 de setembre a la seu de la delegació del CEESC al Camp de Tarragona.  El seu primer llibre titulat com el seu bloc Resi..què? Resiliència. posa en pràctica la resiliència dirigida a professionals per treballar amb infants i joves i és una guia pràctica i oberta per a totes les persones interessades en la seva promoció, especialment per a aquelles que intervenen amb infància, adolescència i/o joventut en risc social i en l’educació no formal. A la  presentació del mateix, l'autor, va parlar del concepte de resiliència, així com de les reflexions que el llibre recull sobre el canvi de perspectiva que ofereix a l’àmbit de l’acció social i com poder-la dur a la pràctica. 

                                                 

L'acte de presentació al qual van assistir un total de 20 professionals de l'educació està previst portar-ho a terme també a Barcelona on properament els educadors i educadores de la província podran reflexionar conjuntament amb en Jordi Navarro.A més de poder trobar la convocatòria a la pàgina web de l'educador http://www.resiliencia.cat des del CEESC us mantindrem informats per tal de que podeu apuntar a les vostres agendes aquesta trobada amb l'autor del llibre.


3 comentaris:

 1. Hola
  Felicitats per la feina.
  Em van enviar aquest POST d'una experiència a Avilés - Asturias, que explica molt bé el treball de la resiliencia amb infants i joves a través del circ.
  http://cplugodellanera.es/2012-mi-nino-soy-yo/
  Salut!

  ResponElimina
 2. On es pot trobar el llibre?

  Gràcies

  ResponElimina
 3. Hola Sandra,

  Al CEESC tenim un exemplar d'aquest llibre. Si ets col·legiada pots demanar-lo en prèstec. Si no estàs col·legiada, el pots venir a consultar a la seu de Barcelona del CEESC, ja que el servei de prèstec és exclusiu per a les persones col·legiades i amigues del CEESC.

  ResponElimina