BLOCS SOBRE EDUCACIÓ SOCIAL: Resi...què? Resiliència

Continuant amb les recomanacions d'altres blocs d'educadors i educadores socials que vam començar la setmana passada us presentem en aquesta ocasió un bloc anomenat Resi...què? Resiliència de l'educador social Jordi Navarro.

La resiliència és la capacitat d’una persona o col·lectiu de fer front i superar adequadament les adversitats i dificultats de la vida, sortint-ne reforçat i transformat positivament, d’una forma socialment acceptable.


Mitjançant aquesta eina, aquest educador ens presenta vers una reflexió sobre la seva pràctica educativa diferents activitats que li han servit com a base i font d’inspiració per promoure la resiliència. Fruit del recull d'aquestes activitats portades a terme l'educador social Jordi Navarro va decidir escriure un llibre sobre aquesta temàtica el qual va presentar ahir dimarts 13 de setembre a la seu de la delegació del CEESC al Camp de Tarragona.  El seu primer llibre titulat com el seu bloc Resi..què? Resiliència. posa en pràctica la resiliència dirigida a professionals per treballar amb infants i joves i és una guia pràctica i oberta per a totes les persones interessades en la seva promoció, especialment per a aquelles que intervenen amb infància, adolescència i/o joventut en risc social i en l’educació no formal. A la  presentació del mateix, l'autor, va parlar del concepte de resiliència, així com de les reflexions que el llibre recull sobre el canvi de perspectiva que ofereix a l’àmbit de l’acció social i com poder-la dur a la pràctica. 

                                                 

L'acte de presentació al qual van assistir un total de 20 professionals de l'educació està previst portar-ho a terme també a Barcelona on properament els educadors i educadores de la província podran reflexionar conjuntament amb en Jordi Navarro.



A més de poder trobar la convocatòria a la pàgina web de l'educador http://www.resiliencia.cat des del CEESC us mantindrem informats per tal de que podeu apuntar a les vostres agendes aquesta trobada amb l'autor del llibre.