Comunicació i Educació Social

Aquest dissabte es celebra a Gijón I Trobada Estatal de Professionals de la Comunicació i l'Educació Social on webmasters i blocaires de reconegut prestigi en l'àmbit de l'Educació Social es reuniran a la ciutat asturiana, els dies 21,22 i 23 d'Octubre.
La trobada que està emmarcada dins dels actes oficials de difusió de l'IV Congrés Estatal d'Educació Social, que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de Maig de 2012, a València, pretén ser un espai on poder veure quin és l'estat actual de l'Educació Social a les xarxes socials.



En aquest sentit, pel que fa a la nostra professió, a la jornada El paper de la innovació en la recerca activa de feina Oscar M. Ciuró , de Trànsit Projectes, apuntava que els educadors socials tenim poca presència a les xarxes socials en comparació amb altres àmbits. Anem fluixos en networking i no expliquem el que fem però veiem que a més informació que es comparteix més notorietat té la nostra professió, d'aquí la importància de crear, compartir, difondre. 

Si expliquem el que fem i ho compartim amb d'altres professionals de l'educació i del món social podem contrastar si ho estem fent bé i trencar amb aquesta sensació que Tote d'Educablog ens transmet al seu post:

"Alguna otra vez he acudido a la visión de los educadores y educadoras como islas aisladas en el gran océano de la educación social, un poco aturdidos, abrumados por su inmensidad…"

Les eines 2.0 ens ofereixen noves oportunitats per trencar amb aquesta sensació d'aïllament professional. Aquestes noves maneres de comunicar-nos i reflexionar conjuntament sobre la nostra pràctica educativa pot ajudar-nos a entomar aquest repte del present de l'educació social.
 
Citant a una frase de l'obra de teatre Alaska 2099 "I tu que vas fer davant d'això?". Aquesta serà una pregunta a fer-nos per repensar les nostres maneres de fer, també a nivell comunicatiu en el nostra professió.