Una finestra a la web 2.0 que pretén que l’educació social tingui un lloc al món...

divendres, 1 de juny de 2012

Sobre la pobresa

Amb el rebombori de la Marató per la Pobresa que es va celebrar el cap de setmana passat, al CEESC també volem dir-hi la nostra. Què en pensem les educadores i els educadors socials de la situació actual?

Hem gravat aquesta conversa entre la Maria Rosa Monreal, educadora social i treballadora als Serveis Socials Bàsics i en Pepín de la Rosa, president del CEESC.


I vosaltres??? què en penseu??
Afegiu-vos a aquesta conversa, deixeu els vostres comentaris al bloc!

4 comentaris:

 1. http://www.ir-pre.es/index.php/noti/13-catala/110-la-bona-fe-i-la-cara-dura

  ResponElimina
 2. Moltes gràcies per l'esforç de compartir les vostres reflexions i posicionaments. Està genial!!!

  Escoltar-vos em porta a una nova pregunta. Quin és el paper de l'Educador Social en aquest nou escenari, encara canviant?

  I em quedo amb la frase final: "És necessari fer un canvia radical a casa nostra per erradicar la pobressa."

  Salut!
  Antonio Alcántara

  ResponElimina
 3. Molt bones!!!

  Sóc Enric Carol... i em defineixo com a Educador Social en crisi.

  M'han agradat, com no, les reflexions que evoqueu en aquesta xerrada al carrer i hi ha una part de mi que comença a revelar-se de nou i us ho vull compartir. Sempre he defensat que els Educadors i Educadores Socials, a part de fer la tasca que se'ns demana, hem d'anar un pèl més enllà en la nostra tasca, que també ha de contemplar una millora social del panorama que tenim (hem de intercedir en les polítiques, en les entitats privades que aterrem, en el Col·legi,...).
  Ara començo a pensar que hem d'ocupar de nou els nostres espais en la vida social i utilitzar la creativitat que tenim per avançar-nos a la realitat que ens ocupa i ens ofusca no permetent-nos desenvolupar la nostra tasca.
  Estic cansat de formar part en projectes que saps quan engeguen i que acaven quan aquests comencen a consolidar-se amb l'excusa dels diners...

  Em plantejo noves formes de treballar i d'arribar a un Servei Social, sense contemplar tractes amb l'administració...

  ResponElimina
 4. Enric, les teves reflexions ens semblen molt encertades. El Col•legi hauria de ser l’espai de trobada per la gent que pensa com tu i vol concretar idees, projectes i seguir treballant. Estem oberts a les vostres propostes, no ho oblideu!

  ResponElimina