Una finestra a la web 2.0 que pretén que l’educació social tingui un lloc al món...

dimarts, 31 de juliol de 2012

Mobilitzacions de l'acció social

Al CEESC hem volgut crear un espai on compartir, visibilitzar i recolzar les iniciatives que van sorgint contra la situació de retallades dels drets socials, laborals i econòmics. 

Per això, a partir d'ara, trobareu a la nostra web un apartat que hem anomenat "Acció social contra les retallades", una mena de taulell en el que anirem sumant iniciatives.

Des del Col·legi us animem a fer-nos arribar qualsevol iniciativa, per tal que pugui aparèixer en aquest taulell i en puguem fer difusió.

Deixa'ns un comentari en aquesta entrada del bloc o envia'ns un correu electrònic

Anar al TAULELL de l'ACCIÓ SOCIAL CONTRA LES RETALLADES

2 comentaris:

 1. Hola,
  Som un grup de professionals del Sector Social que hem decidit tirar endavant una iniciativa, de la que us en faig cinc cèntims.
  A Lleida, volem crear una Marea Taronja, que, tot i que sembla impossible, encara no hi és. Des d'aquest espai volem fer una crida a totes i tots les Educadores i Educadors Socials de la capital i província, a que s'hi uneixin.
  Aquest divendres 15 de febrer, farem la primera assemblea a la Plaça Sant Joan, de Lleida, a les 17h. Us hi esperem!!!
  Tenim propostes pel 23F i volem que aquest esdeveniment sigui l'inici de la nostra lluita col·lectiva.

  Us avancem informació sobre l'acció del 23F:

  23-F SUMAT A LES MAREES CIUTADANES DE LA TEVA CIUTAT!!

  MAREA CIUTADANA UNIDA CONTRA EL COP D'ESTAT DELS MERCATS.

  La pressió dels mercats financers, el deute il·legítim creat pel propi sistema financer especulatiu i les brutals polítiques d’ajustament dirigides contra la majoria de la societat, sumades a la corrupció i a la pèrdua de legitimitat de les institucions, estan provocant la crisi més gran de la democràcia de les últimes dècades.
  L’atur creixent, l’atac a la Sanitat i a l’Educació públiques, als drets laborals i socials, al medi ambient, ens han fet convergir en els carrers, en les marees ciutadanes, blanca, verda, roja, taronja, groga, negra, blava, violeta…defensant els nostres drets.
  Una societat justa i viable només serà possible si la ciutadania s’uneix per defensar els drets socials per damunt dels mercats, i la política honesta i la justícia social per damunt dels interessos de les elits financeres.
  La reforma de l’article 135 de la Constitució espanyola, sense cap consulta a la ciutadania, portada a terme l'Agost del 2011, supedita tots el recursos de l’Estat al pagament d’aquest deute il·legítim a costa de retallar tots els serveis públics i de subhastar a preu de saldo el patrimoni de l’Estat. Aquesta reforma va suposar un “cop d’estat financer”, fent prevaldre el pagament dels interessos per davant de les obligacions pròpies d’un Estat Social i de Dret.
  Per tot això fem una crida a tota la ciutadania, a totes les marees, assemblees, organitzacions i col·lectius a convergir en una jornada de mobilització el proper 23 de febrer.

  No al cop d’estat financer. No devem, no paguem
  Hi ha alternatives. Hi ha solucions:
  - ­Per la Justícia social i ambiental.
  - Per la Transparència i la Democràcia participativa.
  - En defensa d’uns Serveis Públics i Universals.
  - Per una Auditoria Ciutadana del Deute. Contra el Deute il·legítim.

  Salut!!!

  ResponElimina
 2. Esteu en contacte amb la Marea Taronja de Barcelona??? l'estem impulsant des del col·lectiu DASC (Defensem l'Acció Social i Comunitària). Ens podeu escriure a: defensemacciocomunitaria@gmail.com

  També estem preparant la nostra participació a la mani del 23F, sortirem a les 17h de Palau de Mar, a la columna de drets socials i serveis públics.

  Salut!

  ResponElimina