Una finestra a la web 2.0 que pretén que l’educació social tingui un lloc al món...

dijous, 31 de gener de 2013

Material clau sobre abús sexual infantil

Per la gent que treballeu en l’àmbit de la infància i els serveis socials, us poden ser útils aquests materials sobre l’abús sexual infantil que ens presenten Save the Children.

Aquests documents estan especialment dirigits a orientar l'actuació dels professionals implicats en la protecció, l'atenció i la cura de nens i nenes que puguin ser o siguin víctimes d'aquesta forma de violència.

L'abús sexual infantil és una de les formes més greus de violència contra la infància i comporta efectes devastadors en la vida dels nens i les nenes que ho sofreixen. Tot i això, aquestes pràctiques, que s'han presentat sempre en la història de la humanitat, només han començat a considerar-se com un problema que transgredeix les normes socials quan -d'una banda- s'ha reconegut el seu impacte i les conseqüències negatives que tenen en la vida i el desenvolupament dels nens o nenes víctimes i -d'altra banda- s'ha reconegut al nen com subjecte de drets.


A partir d’aquestes publicacions Save the Children pretén brindar un marc teòric, unes eines pràctiques i una anàlisi jurídica sobre el tema de l'abús sexual infantil.
Aquest treball s'emmarca dintre del Programa de sensibilització i prevenció de l'abús sexual infantil de Save the Children que finança el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada