Material clau sobre abús sexual infantil

Per la gent que treballeu en l’àmbit de la infància i els serveis socials, us poden ser útils aquests materials sobre l’abús sexual infantil que ens presenten Save the Children.

Aquests documents estan especialment dirigits a orientar l'actuació dels professionals implicats en la protecció, l'atenció i la cura de nens i nenes que puguin ser o siguin víctimes d'aquesta forma de violència.

L'abús sexual infantil és una de les formes més greus de violència contra la infància i comporta efectes devastadors en la vida dels nens i les nenes que ho sofreixen. Tot i això, aquestes pràctiques, que s'han presentat sempre en la història de la humanitat, només han començat a considerar-se com un problema que transgredeix les normes socials quan -d'una banda- s'ha reconegut el seu impacte i les conseqüències negatives que tenen en la vida i el desenvolupament dels nens o nenes víctimes i -d'altra banda- s'ha reconegut al nen com subjecte de drets.


A partir d’aquestes publicacions Save the Children pretén brindar un marc teòric, unes eines pràctiques i una anàlisi jurídica sobre el tema de l'abús sexual infantil.
Aquest treball s'emmarca dintre del Programa de sensibilització i prevenció de l'abús sexual infantil de Save the Children que finança el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.