La mentoria com a eina social

http://suara.coop/portal/ca/Suara/34386/ctnt/dD16/_/_/iboa/Referents-Girona-busca-voluntaris-que-es-vulguin-implicar-en-el-projecte.html#p34508
Ens demanen de Suara Cooperativa que els ajudem a fer difusió del projecte Referents-Girona. Necessiten dues o tres persones voluntàries per a la propera edició del projecte, que començarà a finals de maig.

A través del projecte “Referents – Girona” s’ofereix a joves que estan sols una xarxa de persones voluntàries que els acompanyen en el seu procés d’emancipació.

Els mentors s’impliquen en el procés de creixement d’un jove oferint el seu suport en diferents àmbits: reforç acadèmic; ajuda en la recerca de feina o habitatge; recolzament emocional; ampliació de la xarxa de coneguts, etc. Des del projecte, s’ofereix alhora un seguiment de la relació durant el primer any de durada, per tal de poder fer un assessorament sobre els dubtes que sorgeixin.

Iniciat l’any 2012, fins a l’actualitat s’han posat en marxa 10 parelles. Tal com ens comenten de Suara “Els resultats són del tot satisfactoris, tant pels joves com pels mentors que han format part del projecte". En paraules d’una de les joves participants en el projecte: "Algú de fora que està per tu, que es preocupa de com et sents, que et valora, que es recorda del teu aniversari... no sabeu què és tenir això!”


Si esteu interessats en participar-hi, podeu contactar amb la Maria Àngels Guiolà, al telèfon 608 731130, o bé enviar un correu a: referentsgirona@suara.coop.

Podeu visitar el blog del projecte: http://www.referentsgirona.com

Referents-Girona té com a base la mentoria, com a eina social que promou una relació voluntària entre dues persones a través de la qual una ofereix suport a una altra, que en aquest cas es troba en risc d’exclusió social.

És un procés basat en la confiança i el respecte mutu i que beneficia a tots els membres de la relació.

I vosaltres, coneixeu altres projectes que utilitzin la mentoria en l’àmbit social?

Al CEESC contem amb el projecte Sèniors per transmetre el llegat i el saber dels i les protagonistes que van construir, als inicis, la pràctica i la teoria de l’Educació Social a Catalunya. Aquest compta amb un servei d’assessorament i mentoratge adreçat a totes aquelles persones, entitats o empreses que a títol individual vulguin realitzar consultes puntuals o estiguin interessades en rebre un acompanyament per a la realització d’algun projecte.