Construint equitat de gènere des de l’acció social

En el marc de la 3a Jornada DDiPAS: ‘Construïm equitat de gènere des de l’acció social, la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social  va presentar el document ‘Quina societat volem les dones professionals de l’acció social?’.

Aquest document presenta propostes i reivindicacions de polítiques de reconeixement i redistribució en clau de gènere.
Reivindica el paper del tercer sector “per dibuixar un nou model econòmic i social basat en la sostenibilitat humana i no en la lògica del benefici”. Les membres de la xarxa volen impulsar “línies estratègiques i actuacions concretes per combatre la discriminació i la desigualtat envers les dones i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat, no només al tercer sector sinó en el conjunt de la societat”.

El document parteix del punt que “aquesta crisi ha posat en evidència els límits, les dificultats i les contradiccions del model econòmic i social existent per poder donar resposta a les necessitats humanes en totes les seves dimensions” i denuncia que “una de les contradiccions més fortes, sistemàticament invisibilitzada, és la ruptura entre producció i reproducció sobre la que s’ha assentat històricament aquest model”.

Des de la doble mirada de dones de l’acció social i persones compromeses amb l’equitat de gènere, la xarxa DDiPAS planteja una sèrie de propostes en els àmbits de la redistribució econòmica i el reconeixement cultural i simbòlic, com ara introduir clàusules d’equitat de gènere en la contractació pública, concedir permisos de paternitat compartits de forma real i efectiva o garantir la paritat participativa als òrgans de direcció de decisió de les entitats socials.

DOCUMENT: ‘Quina societat volem les dones professionals de l’acció social?’ (pdf)

Informació i fotografia extretes de la web de DDiPAS.