Juga per la igualtat de gènere

L'entrada d'avui ens l'escriuen des del centre especial de treball Apunts, proveïdor del CEESC que ens parlaran sobre el un joc de cartes que han creat per treballar el vocabulari de gènere i la igualtat a partir de dinàmiques: el #Trencarols

Cadascuna de les 13 cartes del joc conté un concepte que s’emmarca dins del llenguatge utilitzat en la lluita per la igualtat de gènere. Juntament amb el concepte trobaràs la seva definició, una il·lustració i un repte. Aquest repte pot ser esmentar, definir o interpretar situacions.

Per jugar-hi s’han de crear dos equips de mínim dues persones. Les cartes es col·loquen de cap per avall i per torns s’aniran traient cartes i realitzant els reptes. Cada repte superat és un punt per a l’equip que ho aconsegueix. Guanya l’equip que més punts té i si hi ha empat no passa res: Juguem en un mateix equip per la igualtat de gènere!

Com que és probable que hi hagi paraules que siguin menys conegudes, hi ha una carta comodí que es pot utilitzar un cop per persona.

Què s’aconsegueix amb #Trencarols?
  • Aprendre nous conceptes sobre la igualtat de gènere de forma divertida. Així s’aprèn molt millor.
  • Sensibilitzar sobre les situacions que moltes dones han de passar al seu dia a dia i que com no sabem esmentar sembla que no existeixen.
  • Conèixer les opinions de les teves persones més properes sobre els diferents conceptes.
  • Tenir més curiositat i ganes d’aprendre per fer les coses millor pel que fa a la igualtat de gènere.
Per a qui està pensat?

Pares, mares, fills, filles, amigues, amics, companyes i companys de feina, alumnes… Aquest joc hauria de ser per a tothom però pot ser que per la complexitat d’algunes paraules els nens i nenes més petits no puguin jugar-hi sols o no puguin acabar de comprendre-ho tot, és per això que es recomana a partir de 10-11 anys.
A més de promoure la igualtat de gènere, aquest joc té un component social: quasi el 80% de l’equip que forma Apunts són persones amb discapacitat per trastorn de salut mental, de manera que amb la compra d’aquest producte ajudeu a donar oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió.







Podeu aconseguir el joc de cartes en aquest enllaç.