Mesurament de la inversió pressupostària en la infància

El dia 6 de juny vam assistir com a CEESC a l’acte de de presentació d’una metodologia per identificar i quantificar la dotació econòmica que les administracions públiques destinen a la infància, desenvolupada per UNICEF.

Tal com ens recorda la mateixa UNICEF, la inversió en la infància és un dret dels nens i nenes i una obligació de les administracions públiques, tal i com estableix la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Per fer efectius els drets dels infants cal dotar les polítiques públiques dels recursos econòmics necessaris i d’aquí la importància dels pressupostos perquè és on es pot observar el compromís d’una societat envers la infància.

És en aquest marc que ha desenvolupat una metodologia per identificar i quantificar la dotació econòmica que les administracions públiques destinen a la infància. L’eina combina la lògica comptable dels pressupostos amb la lògica dels drets dels infants i és un punt de partida per poder realitzar altres anàlisis, com ara l’impacte d’aquests recursos en la infància o fins a quin punt es tenen en compte els nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

L’eina es va presentar juntament amb la Generalitat, que ha adquirit el compromís d’adaptar i aplicar aquesta metodologia als propers pressupostos.

DESCARREGA EL DOCUMENT