El traspàs del programa de Renda Mínima d’Inserció a Empresa i Ocupació


Ahir al matí vaig assistir a la reunió del Comitè de Seguiment de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), convocada per la Carme Bañeres Torra, Cap de Servei de Programes d'Inserció Laboral de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball.

A l’ordre del dia només hi havia un punt:  “Informació sobre la gestió del Programa”. Ens van informar que el Govern aprovaria el Decret de reestructuració parcial de les competències dels Departaments d’Empresa i Ocupació i de Benestar Social i Família. La RMI i la gent que ho gestiona fins ara passen a dependre d'Empresa i Ocupació i es produeixen canvis en l'òrgan Tècnic de Gestió i en la Comissió Interdepartamental, que passa a tenir 9 membres: 4 d’Empresa i Ocupació, 1 de Benestar, 1 de Justícia, 1 d’Ensenyament, 1 d’Economia i Coneixement i se n’afegeix 1 de Presidència, que no hi era fins ara.

Per part meva em plantejo:
  • Com és que es fa aquest canvi sabent que no es planteja la Renda Garantida de Subsistència i que, per tant, tots els casos que s'atenen són de Serveis Socials i els professionals ja no poden amb la feina que tenen?
  • Per què mes angoixa innecessària si no hi ha recursos per donar resposta a les necessitats creixents?
  • Com es deixa en mans d'una conselleria que està demostrant una manca claríssima de sensibilitat i coneixement social?
  • Per què es fa ara, sense que es tingui en compte el treball dels grups del Pla de Lluita contra la pobresa?

De nou, el Departament de Benestar Social i Família queda fora de joc, tot i que les persones que s’han d’atendre siguin la seva responsabilitat.

Com ho veieu?  Penseu com jo?

Us animo a fer servir el bloc del CEESC com a plataforma per a començar un debat sobre aquest tema.

Salutacions,

Pepín de la Rosa
President del CEESC