X Trobada de Centres Oberts de les terres de l'Ebre

El passat 23 de juny va tenir lloc a Amposta la X Trobada de Centres Oberts de les Terres de l'Ebre, organitzada per:
  • Centre Obert de Sant Carles de la Ràpita
  • El Castell d'Amposta
  • L'Oliveta de Santa Bàrbara
  • Lúdik d'Ulldecona
  • Xirinxina de Roquetes
  • Sant Francesc de Tortosa
  • Delta-Xic de Deltebre
  • Sarabastall de Deltebre
Els educadors/es de totes aquestes entitats formem part del Grup de Treball de Centres Oberts de les Terres de l’Ebre, que funciona des de l’any 2009, amb el suport del Col.legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya. La Trobada compta a més amb l’ajut dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família de les Terres de l'Ebre, els ajuntaments participants i sobretot l’amfitrió.



La recepció de benvinguda a l’Escola Soriano Montagut, on es van desenvolupar les diferents activitats, va anar a càrrec de Manolita Cid, directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família de les Terres de l’Ebre i Laura Subirats, regidora de Serveis Socials i Participació Ciutadana de l'Ajuntament d’Amposta, acompanyades de Montse Rodríguez, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Bàrbara. A més cal destacar la presència de Pep Vallés, president de la Delegació del CEESC a Terres de l’Ebre i de Pepi Borràs, vicepresidenta.

Aquest any els participants (151 infants en total), van poder gaudir d’un circuit de Bike Parc, pistes de mini golf, un inflable i tir de paint ball. A més hi havia diferents espais amb jocs d’aigua dirigits pels educadors i educadores dels centres oberts.

A la tarda la festa es va animar amb actuacions de ball improvisades i les companyes d’Amposta van obsequiar-nos a tots amb una bossa, record de la Trobada. Vam acomplir sobradament l’objectiu primer de la mateixa, el fet de passar una diada lúdica i festiva que potencïi la integració dels assistents. Una jornada que acomiadava el curs escolar i donava la benvinguda a les activitats d’estiu, a la vegada que reforça el coneixement que, en general, es té dels centres oberts i dels professionals que hi treballem.

Al 2013 la Trobada ens portarà a Roquetes, que organitzarà l’acte per primera vegada.