Circus Trans Formation


S’inicia el procés per crear una Formació de Formadors Europea de Circ Social.

L’Ateneu Popular 9 Barris és una de les organitzacions que desenvoluparà el programa en cooperació amb la resta de socis de CARAVAN i les universitats de Louvain i Paris. El projecte tindrà una durada de dos anys i tindrà accions en els diferents països que participen.

Els joves artistes assagen al
Centre de Dia de Parada, a Bucarest.
Aquest Programa Leonardo- Transfer of Innovation permetrà la creació d'un programa de 140 hores de formació que garantirà la millora de les qualificacions dels formadors de circ social que ja treballen en el camp, i  el desenvolupament de noves habilitats i competències per als artistes i formadors/es novells de circ, educadors socials, mestres, pedagogs i altres treballadors de les Ciències de l’Educació.


El Circ Social és un procés d'ensenyament-aprenentatge de tècniques circenses que té com a finalitat la inclusió de persones en situació de risc social i el desenvolupament de la seva comunitat. El formador del circ social és una professió en augment que barreja l'educació artística i l'educació social. Beu dels dos àmbits i per tant és necessària una formació que doni sortida a aquestes competències.


Del 26 al 28 de setembre del 2012 es va realitzat la reunió d’inici del projecte a Bucarest, Romania. L'amfitrió de la trobada va ser la Fundació Parada, la qual té els nens del carrer al cor dels seus programes socioeducatius. L'any 2011 s'estimà que hi havia 900 nens vivint als carrers de Bucarest. Dins de la diversitat, aquests nens i joves s'enfronten a problemes comuns on el circ es converteix en una eina ideal.

Antonio Alcántara
Educador Social
Formació i Circ Social