#23F Marea Ciutadana



Aquest 23 de febrer es compleixen 32 anys del frustrat cop d'estat de Tejero. Aquell dia milers de ciutadans van sortir al carrer a tota Espanya per a defensar l'encara incipient sistema democràtic. En la commemoració d’aquell cop d'estat militar, la Marea Ciutadana ens crida a tornar a sortir al carrer contra “el cop dels mercats”. 

Des que la crisi es va iniciar, han aparegut el 15M i després el 25S, l’any passat es van dur a terme dues Vagues Generals i també hi ha hagut protestes sectorials importants en educació, en sanitat, als serveis socials i contra els desnonaments, entre d’altres. 

La plataforma convocant, en la qual es coordinen un gran nombre de col·lectius i organitzacions, crida a la mobilització per  a "defensar els nostres drets i rebutjar les retallades i les brutals polítiques d'ajustament amb les quals es canalitzen fons per a satisfer l'avarícia dels mercats financers i polítics corruptes", com diu l’organització en un dels seus comunicats. 


Ara, per primera vegada, totes les marees, moviments, sindicats i col·lectius que hem sortit al carrer en diferents ocasions, confluirem en una única mobilització. Dissabte  s'han convocat manifestacions en bona part de ciutats d'Espanya i també a altres punts de l’estranger (podeu situar-les en aquest mapa). Com veureu, aquí a Catalunya, hi ha convocatòries a Barcelona, Girona, Tarragona, Reus,  Lleida (la Marea Taronja pel SECTOR SOCIAL sortirà de la seu del CEESC) i Tossa de Mar.



Creieu que serà una mobilització històrica? De moment ja s’ha anat generant molt de moviment a les xarxes, amb crides, vídeos, cartells...  



Nosaltres hi serem a través de la Marea Taronja. Us demanem que, si també hi participeu, ens envieu les vostres impressions a través dels comentaris del bloc. Com més visions aconseguim millor!

Per saber més: