“Apps” d’acció social

Avui en dia un telèfon mòbil sembla qualsevol cosa menys un telèfon. L’utilitzem més per a enviar missatges, comunicar-nos a través de les xarxes socials, fotografiar o jugar que per a fer o rebre trucades. I tot això gràcies a les aplicacions.

Hi ha aplicacions de tot tipus: per a trobar el transport públic més adequat, visitar una ciutat, escoltar música, jugar, fer la llista de la compra.... Podem dir que ben aviat hi haurà una aplicació per a tot.

Però per a la vostra feina, en feu servir alguna?

La indústria global de la telefonia mòbil es va reunir en el Mobile World Congress 2013 a Barcelona a finals de febrer.  Xarxanet ha recollit les diferents iniciatives i aplicacions de caire social que s'hi van presentar. En aquest recull podeu trobar des de una aplicació pensada per la gent que té problemes d'accessibilitat (el Mobile Acessibility) a la utilització de la tecnologia NFC (tecnologia està pensada per intercanviar dades entre dispositius) per a usos socials.

D’altra banda, Dixit també ha creat un recull d’aplicacions per utilitzar en els telèfons o dispositius mòbils vinculades a l’àmbit social, endreçades per àmbit.

A part d’aquestes, que ja estan recollides, a nosaltres també ens ha semblat interessant apuntar-vos l’aplicació d’Hazloposible, des de la que us podeu mantenir informats de les activitats solidàries que realitzin tant la Fundació com altres ONGs podeu aportar idees solidàries al canal d'idees, emetre consells de la teva especialitat professional a les ONGs i organitzacions o buscar un voluntariat.

I vosaltres, ens recomaneu alguna aplicació que feu servir i/o trobeu interessant?? Deixeu-nos les vostres recomanacions als comentaris d'aquesta entrada.

Gràcies!