Recomanacions sobre la confidencialitat en la intervenció social

http://www20.gencat.cat/docs/dixit/Home/04Recursos/08Etica%20aplicada%20als%20Serveis%20Socials/01Comite%20d%20Etica/confidencialitat_intervencio_social_recomanacions_CESSC.pdf
El Comitè d'Ètica dels Serveis Socials, en el què participa el CEESC, ha estat treballant per redactar el document de recomanacions sobre la confidencialitat en la intervenció social.

Ara que ja està enllestit volem fer-ne difusió perquè creiem que és un tema prou interessant.

A la vostra feina us heu preguntat mai si existeix un dret de les persones amb les que treballeu a donar o retirar el consentiment per mantenir un arxiu de les seves dades personals? O si poden decidir quina informació donar i quina no? Si hi poden accedir sense limitacions?

Aquest document vol oferir elements de referència que ajudin a millorar la presa de decisions, des d’una perspectiva ètica, en relació a preservar la confidencialitat de la informació relativa a les persones que s’atenen als Serveis Socials i també a gestionar el deure del secret professional en la seva activitat diària.

El document també recull algunes recomanacions i orientacions per millorar les pràctiques professionals en relació amb la confidencialitat.

Us podeu descarregar el document en pdf

Esperem que us sigui d’utilitat.