Consulta pública a favor dels drets dels infants

La Comissió Europea ha posat en marxa una consulta pública per aconseguir que el major nombre possible de parts interessades i organitzacions rellevants en l’àmbit de la infància puguin participar en l'elaboració de les orientacions sobre els sistemes integrats de protecció del menor.

El 2012 i 2013 el Fòrum Europeu per als Drets de la Infància va estudiar el paper dels sistemes integrats de protecció del menor en diferents situacions a les que es poden enfrontar els nens, per elaborar unes orientacions sobre com i quan la UE pot prestar la seva ajuda als Estats membres i la forma en què aquests poden contribuir a les activitats de la UE. La importància de desenvolupar aquestes orientacions va quedar plasmada també en l'Estratègia de la UE per a l'eradicació del tràfic d'éssers humans (2012-2016).

La consulta es pot respondre fins el proper dijous 3 de juliol en qualsevol de les llengües oficials de la UE. Els resultats es publicaran al lloc web de la Direcció General de Justícia.

Podeu trobar més informació i accedir a la consulta a través d’aquest enllaç: http://ec.europa.eu/justice/newsroom/fundamental-rights/opinion/140402_en.htm

http://www.coneixelsteusdrets.cat/home_drets_3.html
Recordeu, que en relació als Drets dels Infants, podeu també consultar la web de Coneix els teus Drets, que vam realitzar amb motiu de la celebració del 20 aniversari de la Convenció dels Drets de l'Infant.

Aquest projecte reuneix 21 clips de vídeo en els que coneguts personatges del món de la cultura, l'esport o el periodisme, entre uns altres, interactuen al costat de personatges d'animació per explicar de forma didàctica, amena i divertida un dels drets a partir de situacions o conflictes que viuen els nens en la seva vida quotidiana.

Coneix els teus drets va ser una iniciativa del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya junt al Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona; coordinat per DUNA, S.L. i amb la producció audiovisual i multimèdia de Diversa Audiovisual.