20 de novembre. Dia Universal dels Drets dels Infants

El 20 de novembre es recorden els drets dels infants des del 1959, quan es va signar la Declaració Universal dels Drets dels Infants. 30 anys després, el 1989, també en la mateixa data, es va signar al Convenció dels Drets de l'Infant.

La Convenció sobre els Drets de l’Infant (CDI) va aportar una nova visió dels nens com a subjectes de drets que abans no existia i reconeix que tots els menors de 18 anys han de tenir una protecció especial i no poden ser tractats com a adults. 

Des del CEESC sempre hem volgut transmetre la importància d'aquesta Convenció. Justament ara, hi ha oberta la 2a convocatòria del Concurs de contes “Coneix els teus Drets”, organitzada per la delegació gironina del Col·legi, que té la finalitat de fer un recull de contes que es converteixi en eina pedagògica per a educadors i educadores en el desenvolupament d'activitats amb nens i nenes. 

Animeu-vos a participar-hi!

El concurs ja va tenir la primera edició al 2013, de la qual se'n va publicar un llibre que podeu consultar de manera gratuïta online


També us volem recordar la web Coneix els teus Drets que, amb l'objectiu de donar a conèixer a tots els nens i nenes, 20 dels drets present a la Convenció dels Drets de l'Infant, conté 21 mini clips on es presenten, un a un, 20 dels drets i la introducció de la Convenció, a través de personatges reals i animats.