Quaderns d'Educació Social dedicat a l'art i l'Educació Social

Al desembre passat vam publicar el número 16 dels Quaderns d'Educació Social.

La revista segueix l’esquema proposat en els dos números anteriors. El monogràfic, abordat des de diferents perspectives, es centra aquest cop, en la relació que es pot establir entre l’art i l’educació social. Així mateix, hi trobareu diferents peces en què han col·laborat gent de mons diversos amb una entrevista, un reportatge, una conversa i diferents articles. I, com a novetat, aquesta vegada hi trobareu, fins i tot, un còmic.

Aquí el sumari dels continguts:
  • MONOGRÀFIC: "A cop d’art"
 - Entrevista a Georges Laferrière. "El que nodreix la meva feina és el fet de posar-me a disposició de les persones, i de tot el que passa al meu voltant". Esther Subias Vallecillo @esthersubias
- Quan l’acció implica reconeixement. Matisos i reflexions de la creació artística amb les persones. Marta Ricart.
- Los Ronderos i altres experiències musicalsdes de l’educació social. Núria Guasch Coll, Roger Fe Espin, David Vázquez Villamor. @LoPetitComite 
- Creativitat, graffiti i mirar més enllà o De Reüll. Lluc Flotats Sala.
  • L’emoció d’enfrontar-se a la crisi diària des de l’educació social.  Oscar Martínez-Rivera. @oscar_m
  • Còmic: L’educació social als ulls de Miquel Fuster: de l’amor a l’odi.
  • Entrevista a Manuel Delgado. "Els dispositius de l'exclusió s'han aguditzat en una darrera fase de l'evolució de les societats modernitzades com a conseqüència paradoxal de l'auge de l'igualitarisme". Marta Venceslao.
  • Neurociència i educació social. Fèlix Pardo, Jesús C. Guillén, Teresa Hernández, Carme Trinidad, Anna Forés. @Aforesm
  • L’educació social i ambiental com a generadores d’actors de canvi cap a la sostenibilitat. Lydia Santín. @ecounion
  • Un viatge llunyà cap a l’interior de tres educadores socials.  Vanessa Páez, Anna Montornès, Marta Sánchez.
  • L’autisme: la importància de la diferència. Ester Rovira Güell
  • Adolescència i educació social. Jordi Bernabeu, Jaume Funes, Sera Sánchez. @jordibernabeu, @JaumeFunes, @SeraSanchez
Si hi esteu subscrits, ja l’haureu rebut a casa. Si en teniu comentaris i/o impressions ust demanem que ens les feu arribar. Ens agradarà rebre la vostra opinió.

I si encara no hi esteu subscrits, penseu que al CEESC oferim la possibilitat de subscriure's als Quaderns d'Educació Social a totes aquelles persones que ho desitgin, estiguin o no col·legiades amb nosaltres.

ah! I pels que ja els teniu a les vostres mans, recordeu que, si us han agradat les il·lustracions que ens ha fet la Virinia Chavira per a aquest número, et proposem la manera de guanyar-ne una perquè la puguis penjar on vulguis. Fes-te una foto amb la revista i comparteix-la a les xarxes socials (facebook, twitter o instagram) amb l’etiqueta #QuadernsES i etiqueta’ns també a nosaltres. Els autors o autores de les 3 fotos més originals rebreu una de les il·lustracions del Quaderns, en la seva versió original en color i emmarcades, a punt per penjar.