Premi “Biblioteca Pública i Compromís Social”

http://fundacionbibliotecasocial.org/
La setmana vinent s'entrega el Premi “Biblioteca Pública i Compromís Social”, convocat per la Fundació Biblioteca Social.

Ja us vam parlar de la Fundació en el Full Informatiu número 69, en el que la seva presidenta, Adela d'Alòs-Moner ens parlava de la necessària col·laboració entre diferents perfils professionals: bibliotecaris, assistents socials, educadors socials, etc. conscients que només amb la suma de coneixements i d’actuacions –que multipliquen resultats- es podran dur a terme els projectes amb garantia per obtenir millors resultats.

La Fundació vol, precisament, potenciar aquesta col·laboració de manera que les persones que treballen en el tercer sector vegin en les biblioteques públiques el seu aliat natural, i viceversa.

D'aquesta manera, el Premi “Biblioteca Pública i Compromís Social” vol fer un reconeixement a les iniciatives que duen a terme les biblioteques públiques en l’àmbit social, donar-los visibilitat, i potenciar-ne la realització.

El CEESC hi hem participat com a part del jurat,
integrat per professionals de les Biblioteques i del Tercer Sector, a través del Xavi Campos, director de l'equip de gerència del Col·legi.

El projecte guanyador de l'edició d'enguany és “Teixint una xarxa d´oportunitats” de la Biblioteca de Bon Pastor de Barcelona, un barri amb un nombre important de famílies desestructurades amb nivells molt baixos d’alfabetització i amb una manca d’hàbits en els comportament bàsics. El projecte se centra especialment en infants i joves en risc dexclusió social o exclusió digital. Entre d´altres, es treballen aspectes de “microviolència”, la qual cosa contribueix a una major estabilitat en el barri.

L’accèssit ha estat pel Projecte “Facilitando lectura. Integrando lectores” de la Biblioteca pública “Menéndez Pelayo” de Castropol (Astúries), un projecte dirigit a persones grans i persones amb mobilitat reduïda.

Més informació d'aquests 2 projectes.

L'entrega dels premis és el proper dijous 16 d´abril a les 17 hores a la Biblioteca Bon Pastor (Carrer de l’Estadella, 62, Barcelona).