Una guia col·laborativa per la dinamitzacio i la participació juvenil #ViquiGuiaJove

Ator fotografia: couscouschocolat
Ja és aquí la Guia Jove #ViquiGuiaJove per al foment i la dinamització de la participació juvenil. Publicada on-line i en format Viquillibre és una caixa d’eines per als i les professionals que treballen amb gent jove per fomentar la participació a través de la dinamització juvenil.

Està formada per un conjunt de fitxes per facilitar possibles línies de treball segons les necessitats o els reptes que es persegueixen. El contingut de la guia inclou temàtiques relacionades amb la participació juvenil, la planificació de projectes socioeducatius i l’ús dels espais d’intervenció, com ara equipaments o espai públic.

La Guia Jove ha nascut d’un procés de col·laboració entre diversos professionals, alguns del qual són col·legiats al CEESC, que treballen amb la gent jove i de l’equip de Foment de la Participació Juvenil de la Direcció General de Joventut .

La guia vol ser una eina viva i completa pels professionals del territori que treballen des de la proximitat en el foment de la participació juvenil des d’espais de dinamització juvenil.

La participació, l’educació, la inclusió i el territori són els quatre pilars que fonamenten la Guia Jove. El contingut pretén incrementar la capacitat d’incidència de la gent jove per aprofundir en la seva participació i atorgar-li protagonisme. La vessant educativa de les intervencions que es plantegen amb les fitxes també vol aportar eines per contribuir a l’apoderament de les persones joves com a agents de canvi social. Tanmateix, les estratègies que s’hi aborden incorporen la diversitat de la gent jove i la necessitat d’aportar una perspectiva inclusiva. Finalment, es reconeix la pluralitat del territori i es donen recursos que poden servir d’inspiració segons les diferents realitats de partida.

Viquillibres permet mantenir la Guia viva i oberta a les aportacions d’aquelles persones que estan treballant amb la gent jove per enriquir amb recursos i exemples la feina d’altres professionals que vulguin fomentar la dinamització juvenil.

Per a més informació: https://ca.wikibooks.org/wiki/Guia_Jove