Com ser educador/a social i no morir en l’intent? Carnaval de Blogs 2018

Un anys més organitzem el “Carnaval de blogs” el Dia Internacional de l’Educació Social, dimarts 2 d’octubre. I aquest any ja serà la 6ena edició.

Durant tot el dia i a les xarxes: participa... perquè segur que t’has equivocat més d’un cop!

Durant més d’un any, el grup i projecte Sèniors del CEESC ha treballat entorn de l’error professional com una acció inevitable i alhora apoderadora. Cada membre ens ha descobert un error comès durant la seva vida professional i després d’analitzar-los hem descobert per què van ser considerats errors i hem vist que, en la majoria de casos i al cap d’uns anys, l’experiència ha demostrat que es podria haver actuat d’una altra manera.

Però el més important i el resum de tot aquest exercici és que en la nostra professió i en el nostre dia a dia, com en totes les professions, es cometen errors i se’ns desperten tot tipus d’emocions en relació amb els altres i/o amb l’equip, per diversos motius: impotència, ofuscació, frustració o decepció. I saber detectar els errors és el primer pas per aprendre a partir d’ells. Reconèixer després l’errada, el contratemps o la mala praxi, reconverteix (o transforma) la nostra feina, la nostra pràctica o el nostre projecte en un aprenentatge per millorar la nostra praxis socioeducativa. L’error, la cicatriu,  esdevé una ocasió per enfrontar-nos al món, metàfora que ens mostra d'una manera plena de bellesa l’art japonés del kintsugi.

Ara, bloguers i les blogueres de l’Educació Social, us proposem que durant el Dia Internacional de l’Educació Social, ens descrigueu un error que hagueu comès en la vostra vida laboral i professional i ens respongueu algunes d’aquestes qüestions:

  • Per què creus que va ser un error?
  • Què en vas aprendre?
  • Com actuaries ara en aquella situació?
  • Reconeixem els nostres errors normalment?

Si voleu participar al Carnaval 2018,  feu-nos-ho saber al correu comunicacio@ceesc.cat o als comentaris de d’aquesta entrada.

El Carnaval de Blogs va néixer fa 5 anys: