Material de la campanya «Welcome communities» d'Amnistia Internacional Catalunya

Des d’Amnistia Internacional Catalunya ens fan arribar el material de la campanya «Welcome communities» per la defensa dels drets les persones refugiades i per la seva acollida digna i ens en fan una petita explicació.

L’any 2018, Amnistia Internacional Catalunya va realitzar un material audiovisual que pot ser del vostre interès per utilitzar-lo en les vostres activitats de sensibilització o com a recurs educatiu.

Des de la nostra organització volem contribuir a la sensibilització pels drets i la situació de les persones refugiades. Volem animar a tothom a participar en l’acollida a través de petites accions quotidianes, com l’intercanvi d’idiomes, compartir pis, acompanyar en gestions administratives, compartir activitats lúdiques o denunciar actituds discriminatòries. Petites accions que mostrin als nostres conciutadans i representants polítics que volem construir comunitats acollidores.


Per aquesta raó, us oferim el següent material:
1. Vídeo infografia sobre què podem fer per ser una comunitat acollidora.

2. Fitxes de propostes d’accions a diferents àmbits, com:

3. Videosèrie de tres capítols que recullen les històries i els testimonis de persones refugiades i de persones voluntàries que participen en la seva acollida.
  • S’ha de fer: Mayyar Skhaita, refugiat sirià, comparteix pis amb un matrimoni de Barcelona.
  • Activisme: George Reginald, refugiat i activista pels drets del col·lectiu LGBTI que treballa per la protecció de les persones que són perseguides per la seva identitat sexual als seus països.
  • Des d’aquí: recull el testimoni de persones que s’han involucrat en l’acollida de les persones refugiades a casa nostra.

Des d’Amnistia Internacional Catalunya volem animar-vos a aprofitar aquest material i contribuir a construir comunitats obertes i acollidores que defenguin els drets de les persones refugiades.