Creando Puentes: Podcast contra l'estigma en salut mental i addiccions

Avui escriu al blog la Rosa Martinez Navarro (Rosi al podcast), educadora social de la Unitat de Subaguts i Alta Dependència Psiquiàtrica (ADP) del Parc de Salut Mar i col·legiada 9208. Ens parla de “Creando Puentes” un podcast que dona veu a persones amb trastorn mental  per tal de promoure’n una imatge positiva i realista, un projecte amb el qual el CEESC també hem començat a col·laborar i que us animem a escoltar. La Rosa també forma part del Col·lectiu Professional de Salut Mental del CEESC

“Hola, som José, François i Rosi i això és 'Creando Puentes': el teu podcast contra l'estigma en salut mental i addiccions”


Creando Puentes neix el 2021, de la mà del Programa de Rehabilitació Psicosocial del centre Fòrum, com a eina d'inclusió comunitària i tractament integral, per a millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorn mental. L'equip de Creando Puentes està integrat per l'educadora social, jo mateixa, i pels usuaris/pacients del programa terapèutic de Rehabilitació Psicosocial.

Sota el marc de la ràdio com a eina d'integració comunitària, el podcast dona veu a persones amb Trastorn Mental Greu (TMG) perquè cuidin de si mateixes des d'un concepte de salut biopsicosocial, és a dir, entenent que la salut d'una persona depèn de la cura del seu benestar en tres nivells: biològic, psicològic i social.

'Creando Puentes' està dirigit a tot aquell que vulgui aprendre i saber més sobre salut mental i, més concretament, sobre el col·lectiu en situació o risc d'exclusió social. Cada dilluns, mitjançant la realització d'entrevistes, els nostres voluntaris ofereixen un espai de salut per millorar la qualitat de vida de la comunitat. Els temes a tractar sempre estan relacionats amb àmbits socials i busquen suscitar interès, així com millorar la salut, tant física com cognitiva de les persones.

La iniciativa va sorgir de la necessitat de promoure una imatge positiva i realista de les persones amb trastorn mental a través dels mitjans de comunicació, evitant i desmitificant els diferents prejudicis i mites que puguin existir.

Per a saber més sobre nosaltres no dubtis a visitar el nostre blog o consultar les nostres xarxes socials, des d'on també pots accedir als nostres programes:


Des del CEESC animem a educadores i educadors socials que participin del 'Creando Puentes' i hi aneu a explicar els vostres projectes.