Guies per a la intervenció en infància i adolescència en casos de revelació de violència sexual


Avui us volem compartir un material que pot ser molt útil per professionals que treballeu amb infants i adolescents.

Es tracta de les guies per a la intervenció en infància i adolescència en casos de revelació de violència sexual, editades pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil.

Les guies s’han dissenyat com un material de suport que destaquin les pautes d’actuació a seguir per part de les institucions i persones adultes que es troben i/o actuen a partir de la revelació o del descobriment de la violència sexual que han viscut nens, nenes i adolescents. Són un seguit de recomanacions i orientacions.

Estan enfocades a dos col·lectius:

  • els familiars i persones properes a l’entorn
  • els professionals que es trobin acompanyant-los a partir de la revelació, amb una finalitat clara de reduir la victimització secundària.

Aquestes guies volen ser una eina més cap el treball interdisciplinar i interinstitucional que permeti minimitzar l’impacte que aquesta experiència traumàtica té en infants i adolescents.

Els fonaments teòrics d’aquesta publicació es basen en el cos doctrinal nacional i internacional reconegut i validat per la comunitat científica i altres experts en la matèria.

Podeu consultar i descarregar a les guies en català, castellà i anglès a: http://cejfe.gencat.cat/ca/publicacions/destacats-recerca/guies/