El nen sense nom. Un conte sobre el dret dels infants a tenir nom

La Monika Escuer Ros, fa uns anys va escriure el conte “El nen sense nom” per participar a la quarta edició del Concurs de contes "Coneix els teus drets", organitzat per la delegació del CEESC a Girona.


La convocatòria, que es va dur a terme en quatre edicions, del 2013 al 2019, tenia l'objectiu de fer un recull de contes que educadors i educadores poguessin fer servir com a eina pedagògica amb nens i nenes.

Els contes o relats presentats havien de tenir un objectiu clar: transmetre un valor o un conjunt dels valors inclosos a la Convenció sobre els Drets dels Infants dels presentats al web Coneix els teus drets.  

La Monika ens explica: “Vaig mirar-me un per un tots els drets i em va cridar l’atenció un d’ells en especial. Em semblava una cosa tan òbvia, tan senzilla, que jo pensava que era quelcom que fem tots els pares i mares quan tenim un fill o una filla: posar-li nom. Doncs sí, el Dret a tenir nom, a sentir-se identificat amb un nom que és teu, que quan algú el pronuncia saps que aquella paraula que s’escriu amb majúscula ets tu, parla de tu.

Ara la Monika, juntament amb la Laura Gómez com a il·lustradora, vol editar aquest conte i ha creat el projecte a Edita.cat per arribar a publicar-lo.

Us convidem a descobrir aquest projecte i, si us sembla interessant, a aportar per a que el projecte tiri endavant: https://edita.cat/projects/el-nen-sense-nom/ 

També podeu veure’n el booktrailer:



El projecte Coneix els teus Drets va crear-se amb l'objectiu de donar a conèixer a tots els nens i nenes, 20 dels drets present a la Convenció dels Drets de l'Infant. Així, s'expliquen en format audiovisual d'una manera atractiva per nens i adults, barrejant personatges reals amb dibuixos animats, 20 dels drets presents en la Convenció pels Drets dels Infants.