Es publica un conte del "Coneix els teus drets"

L’Anna Montes i l’Arantxa Perales són dues mediadores familiars que van participar a les tres primeres edicions del Concurs de contes "Coneix els teus drets" (2013, 2015 i 2017) i ara des de Serendipia, la seva iniciativa i servei entorn l’orientació, acompanyament i mediació en famílies, han decidit publicar un dels seus contes, el que van presentar en la primera edició:  “Dídac, seguirem essent el pare i la mare”(Serendipia, novembre 2019).

Es tracta d’un conte il·lustrat i podríem dir, que estem davant d’un exemple de conte propici per a la mediació familiar. Per un costat, per aquelles nenes i nens que els seus pares estan en procés de separació i que a través del conte, poden entrar en contacte amb el moment emocional que viuen i així, comprendre’l. I per l’altre, també serveix per a pares i mares que havent pres la decisió de separar-se, el conte els hi pot servir per a comunicar aquesta decisió a la seva filla o fill.

A través de “Dídac, seguirem essent el pare i la mare”, els pares també poden entendre algunes de les reaccions de les seves filles o fills en aquesta etapa de canvi familiar. I per a professionals que treballen amb famílies, com a eina pedagògica i terapèutica.

Des del CEESC ens satisfà aquesta notícia perquè es tracta d’una aposta valenta per una de les finalitats d’aquest Concurs, la de que els contes puguin convertir-se en una eina pedagògica per a educadors i educadores o altres professionals en el desenvolupament d'activitats amb nens i nenes per educar en valors o per altres funcions com les pròpies de la mediació familiar. A Serendipia tenen clar que els contes, ho són. L’import íntegre de la compra del conte es destinarà com a donatiu pels diferents projectes de l’Associació Serendipia.

Serendipia 
Concurs de contes "Coneix els teus drets"