Jornades per repensar els Serveis Socials en temps de crisis

L'Ajuntament de Barcelona va organitzar els dies 2 i 3 de desembre unes jornades per reflexionar sobre el model de futur dels Serveis Socials: “Repensar els Serveis Socials. Barcelona davant les crisis”. 

Les jornades es van dur a terme a l’Auditori ONCE de Barcelona i també es van poder seguir en línia. A través de les diverses taules, ponències i dinàmiques participatives es van abordar els reptes i contradiccions actuals i es van plantejar propostes d’acció transformadores. 

"La reiterada assimilació dels serveis socials amb una mena de calaix de sastre i no al sistema troncal del quart pilar de l'Estat de Benestar, en permanent procés de desenvolupament, va ser un dels aspectes més freqüentment apuntat pels participants, possiblement pel seu efecte en cadena en qüestions rellevants com la manca de reconeixement dels drets socials, la burocratització dels procediments o l'estigmatització de les persones ateses entre d'altres", apunta Sonia Fuertes, comissionada d’Acció Social a l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona en un article d'opinió a Social.cat.

Si no hi vau poder assitir, les podeu recuperar en els següents vídeos:

Vídeo del 1r dia de Jornada. Inauguració, conferència inaugural i taules rodones.


Vídeo del 2n dia de Jornada. Taula sobre innovació social i cloenda amb Begoña Román.



La Jornada “Repensar els Serveis Socials. Barcelona davant les crisis” va estar organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del CEESC, la Taula del Tercer Sector, Ecas, COPEC, TSCAT i COPC.