El perfil de les i els professionals de joventut a Catalunya ara

El proper 5 de juliol de 2017 veurà la llum l’estudi de perfils professionals en l’àmbit de la joventut a Catalunya que ha impulsat l’AcPpJ. Serà a partir de les 10 h, al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona i també es podrà seguir streaming al web de l’entitat: www.joventut.info.

L’interès principal de l’AcPpJ just quan es va fundar, va ser el d’aclarir i descriure els perfils professionals existents en el treball en joves, relacionats amb les polítiques de joventut. Per consolidar un sector professional, toca definir i visibilitzar la professió, els seus perfils, les seves competències, la formació escaient...

Després de més de deu anys de l’anàlisi “Del retrat al repte” (2005), impulsat per l’associació i a on es descrivien per primera vegada aquests perfils, arriben ara, els resultats d’un nou estudi promogut des de l’AcPpJ.

Aquest estudi conté els resultats de més de 700 respostes rebudes a una enquesta oberta, les aportacions de diversos professionals que van participar al març d’enguany a través de set tallers participatius celebrats arreu de Catalunya i sis entrevistes a agents clau del país en l’àmbit de la joventut.

L’estudi forma part d’un procés engegat per l’associació al desembre de 2016, quan va obrir una convocatòria a la cerca d’un o d’una professional o organització per a la realització d’aquest estudi, acompanyada d’una comissió de seguiment formada des de la junta. La metodologia proposada per la cooperativa i-LabSo va ser l’escollida i es va contractar per a que dugués a terme el treball de camp i l’obtenció de les conclusions. Però aquest procés no acaba ara, ni molt menys. Aquest estudi constitueix la primera fase per l’elaboració d’un nou Cens de professionals de joventut (el primer també fou impulsat i publicat per l’AcPpJ, 2008-2010) que ha de permetre comprovar quins efectes ha tingut la disminució dels pressupostos de joventut en moltes administracions a resultes de la crisi econòmica, els canvis de govern al capdavant de les administracions públiques, els canvis en el paper, tasques i funcions dels i les professionals i el reconeixement de la categoria professional d'informador/a juvenil, entre d'altres.

Al CEESC no ens perdrem la presentació del 5 de juliol i tampoc tot aquest procés. I tu?

Més informació i inscripcions a la presentació