Coneix els 30 projectes seleccionats a la crida Comunitats que Eduquen

Des de l’aliança per l’Educació 360. Educació a temps complet, de la que el CEESC formem part del grup motor a través del seu col·lectiu professional “Educació social i escola”, es va llançar la crida 'Comunitats que eduquen'.

L’objectiu de la Crida era buscar iniciatives comunitàries que apostin pel treball i lideratge col·laboratiu entre diversos actors (escoles, famílies, ONG, museus, biblioteques, xarxes, centres de salut, entitats de lleure, universitats...) i que ofereixin oportunitats educatives d’aprenentatge i desenvolupament als infants i joves.

S’hi van presentar 111 projectes comunitaris, dels quals un jurat, format per experts del sector de l’educació i del qual en va formar part el Xavi Puig, vocal de la Junta del CEESC n’han seleccionat 30.   

Us convidem a conèixer aquests els 30 projectes seleccionats, que volen repensar les seves iniciatives per a oferir més i millors oportunitats educatives a tots els infants i joves.

La Fundació Jaume Bofill ofereix ara als promotors d’aquestes 30 iniciatives, participar en un procés de capacitació i mentoria amb la voluntat d’orientar els seus projectes cap una perspectiva d’Educació360, educació a temps complet. incrementant el seu potencial educatiu en relació als reptes:
  • Incrementar l’accés i participació a tots els infants i joves a iniciatives d’alt valor educatiu, garantint la igualtat d’oportunitats.
  • Connectar el temps lectiu i el no lectiu, el formal i no formal impulsant la col·laboració entre els diferents actors, especialment amb els centres educatius.
  • Desenvolupar el potencial educatiu de la comunitat incrementant el treball col·laboratiu per a generar respostes eficaces a les necessitats educatives dels infants i joves.
  • Connectar els interessos i motivacions dels infants i joves amb els recursos educatius del territori per a personalitzar les seves experiències educatives.

Manifest de convocatòria EDUCACIÓ360. EDUCACIÓ A TEMPS COMPLET