Bru Rovira al CEESC

El proper 26 d’abril a les 18:00h a la seu social del CEESC a Barcelona es celebra una Càpsula molt especial que oferirà un debat amb el periodista Bru Rovira i el seu llibre "Solo pido un poco de belleza" .

Per qui no conegueu encara en Bru Rovira, dir-vos que es tracta d’un dels periodistes especialitzats en temes socials i internacionals més reconegut del nostre país. El 2002 va rebre el premi Miguel Gil Periodisme i el 2004 l'Ortega y Gasset.

Amb 29 anys va entrar a treballar a La Vanguardia i després de vint-i-cinc anys al diari va viatjar per més de mig món com a reporter i enviat especial, cobrint conflictes i esdeveniments que van marcar el final de la Guerra Freda com la transició als països de l'Est i la guerra de l'ex-Iugoslàvia. Gran coneixedor també dels contextos africans, ja que ha viscut alguns conflictes i crisis humanitàries al continent, com les de Ruanda. Actualment és periodista autònom i fa col·laboracions al Diari Ara.

Bru Rovira ha exercit durant tota la seva vida un periodisme implicat i ampli, en el que els seus viatges, vivències, reportatges i investigacions també s’han desenvolupat i ampliat gràcies a les seves fotografies i els seus sis llibres publicats. L’últim, “Solo pido un poco de belleza” (2016), es debatrà a fons al CEESC en aquesta Càpsula.

A través d’aquesta obra, l’autor dona veu i humanitza tot un grup de persones en situació de vulnerabilitat durant la dècada dels 2000 al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Aquestes, es troben en una situació d’exclusió social i només reclamen "una mica de bellesa", tal com ja anuncia el títol del llibre. En Bru se submergeix i s’implica a les seves vides i retrata, a peu de carrer, uns barris i uns veïns i veïnes castigats per la pobresa. Diferents històries, situacions i anècdotes, de personatges que ens transmeten tendresa i dignitat.

Aquesta Càpsula l’organitza el grup i projecte Sèniors del CEESC, després d’un procés en comú d’estudi i debat sobre el llibre. La Càpsula està especialment recomanada per aquelles i aquells professionals de l’àmbit social que treballen amb persones sense sostre, al serveis socials, en mediació, immigració  i/o emergències. O per totes aquelles que creuen en un periodisme responsable i compromès i que sí que és possible.

RECORDEU: Divendres 26 d’abril a les 18:00h a la seu del CEESC a Barcelona.
Més informació de la Càpsula i inscripcions.