Carnaval de blogs 2020. L'educació social és essencial


 Avui us presentem la 8ena edició del “Carnaval de blogs” del Dia Internacional de l’Educació Social, #DiaES.

Aquest any, en el #DiaES, les activitats estaven lligades  a buscar respostes i reflexionar sobre el present i el futur de l’Educació Social, després de l’aparició de la Covid-19.

Serà aquesta crisi un punt d’inflexió per a la disciplina i per a la professió després dels seus primers 25 anys d'història?

Vam demanar que els bloguers i blogueres de l’educació social ens mostressin la seva reflexió a l’entorn dels moments viscuts i que estem vivint professionalment: aquesta crisi ha fet més evident que l’Educació Social és essencial? Per què? Ho és tota? L’Educació Social és revaloritzarà després de tot això… o no?

Com veureu es repeteixen idees, però cada una de les 12 veus aporta reflexionsdes del seu àmbit i la seva experiència. Us en recomanem la lectura i, també ens agradaria que seguís el debat a través dels comentaris.

Des d’aquí, no podem més que agrair a totes i tots els que hi heu participat. Gràcies!

//cast//

Hoy os presentamos la 8ª edición del "Carnaval de blogs" del Día Internacional de la Educación Social, #DiaES.

Este año, en el #DiaES, las actividades estaban relacionadas con buscar respuestas y reflexionar sobre el presente y el futuro de la Educación Social, tras la aparición de la Covidien-19.

Será esta crisis un punto de inflexión para la disciplina y para la profesión después de sus primeros 25 años de historia?

Pedimos que los blogueros y blogueras de la educación social nos mostraran su reflexión en torno a los momentos vividos y que estamos viviendo profesionalmente: esta crisis ha hecho más evidente que la Educación Social es esencial? ¿Por qué? Lo es toda? La Educación Social es revalorizará después de todo esto ... o no?

Como veréis se repiten ideas, pero cada una de las 12 voces aporta reflexionsdes de su ámbito y su experiencia. Os recomendamos la lectura y, también nos gustaría que siguiera el debate a través de los comentarios.

Desde aquí, no podemos más que agradecer a todas y todos los que habéis participado. Gracias!

  • Alberto Apellaniz (@EdusoAlberto) Paranoias de una educadora y un educador social en Asturias 
    ¡Eduso, todos somos contingentes, pero tú eres esencial!
     Remarca una idea que es repeteix molt en aquest carnaval ,hem de treballar més en la visibilització de l'#educaciósocial "La sociedad, y las instituciones públicas deben darse cuenta de que somos esenciales".

  • António Alcántara (@AntalcantaraEducació transformadora
    L’educació social, l’essencialitat i les desigualtats
    Comparteix la seva preocupació per com s’accentuaran les desigualtats socials que ja estem patint i el paper de la professió "Hem d’empènyer encara més per activar polítiques empoderadores". 
  • David Vázquez (@LoPetitComite) participant al Blog del CEESC
    L’educació social visibilitzada
    "La #COVID19 també ha posat llum a la crua realitat que vivim dins el sector, de la mateixa manera que ha evidenciat la necessitat del professional de l’atenció socioeducativa".
  • Douglas Antonio Varela Rodriguez (@DouglasCayacAdolescencia y transición 
    La educación social es esencial.
    Destaca "la gran capacitat de resistència que des de l'Educació Social en els diferents àmbits, hem hagut de suportar en aquests moments".
  • Mireia Palenzuela (@ReflexionEduso i @mire_palenzuelaReflexiones
    La Educación Social es ESENCIAL. Ens comparteix un text reivindicatiu "Es un día para alzar la voz y decir basta a la invisibilización, a la precariedad y al intrusismo".

  • Oscar Barril Andres (@dariusbruna)
    L'educació social és essencial
    Ens parla de què ha representat per a ell el repte de portar el tacte socioeducatiu a una trucada telefònica, una videotrucada o una entrevista a 2m. de distància i amb mascareta. 

  • Pablo García (@elcasopabloEl Caso Pablo.
    La educación social es necesaria.
    Ens desglossa les funcions que apareixen als "Documents professionalitzadors" del CGCEES i les compara amb el panorama actual per deixar clara la seva postura: l'#educaciósocial és essencial.

  • Rafael Dávila López (@rafadavilo#EducarParaTransformar
    Querido diario… 
    Ens llança una pregunta… "¿Y si hubiera educadores/as sociales en TODOS los centros educativos?" Una reivindicació per la que treballem des de fa anys i que tu has descrit d'una manera molt eloqüent.

  • Raquel Nadal (@EducadoraF) Educadora en familias
    Educación Social en tiempos de COVID-19
    Ens apropa a la intervenció familiar a #serveissocials "nos hemos visto obligados a reinventar nuestra intervención para no dejar de lado a ninguna de las personas usuarias que atendemos día a día".

Queremos agradecer la participación a estas 12 voces que se han sumado a la iniciativa un año más! // Volem agrair la participació a aquestes 12 veus que s’han sumat a la iniciativa un any més! 


El Carnaval de Blogs va néixer fa 7 anys: