No és nou que per aquestes dates us parlem del Carnaval de Blogs del Dia Internacional de l'Educació Social, #DiaES. Però aquest any és especial, perquè el d'enguany serà el 10è! Una iniciativa que va començat l'any 2013 amb l'objectiu de fer sentir les diverses veus de l’Educació Social i que ha anat caminant, any rere any amb diferents propostes, agrupant veus d'educadores i educadors socials.
emocioneu-vos, perquè necessitarem tot el nostre entusiasme.
Organitzeu-vos, perquè necessitarem tota la nostra força”.
I des del carnaval de Blogs volem reflexionar al voltant de l’organització en la nostra professió.
Des dels diferents àmbits on els i les professionals de l’educació social som presents i/o fent costat a les persones i col·lectius amb què treballem, se’ns presenten situacions, línies d'actuació donades pels que manen, propostes de canvis d'organització... amb les que no ens trobem còmodes. I com a professionals cal que ens posicionem davant d'aquests fets, d'aquests possible reptes de futur i en com els afrontem. Podem intentar treballar-hi individualment o col·lectivament.
De fet, el #DiaES 2022 volem posar el punt de mira en la necessitat de col·legiar-nos i d’organitzar-nos per ampliar les perspectives i la mirada de l'educació social allí on encara no hi és o no hi té la veu que hauria de tenir i per enfortir la professió allà on ara es troba debilitada.
I als participants del Carnaval, us preguntem què en penseu: Com a educadores i educadors socials, ens comprometem prou amb la nostra professió? Fins a quin punt cal que ens involucrem pels reptes de futur que se'ns plantegen com a professió? Hem de fer nostres les lluites i els reptes de les persones més desafavorides i dels grups oprimits? Per què es important col·legiar-se i organitzar-se?
Si tens un blog dedicat al món de l'educació social i tens ganes de participar al Carnaval 2022, fes-nos-ho saber al correu comunicacio@ceesc.cat o als comentaris d’aquesta entrada.
A més a més, aquest any volem fer créixer el Carnaval, el volem estendre al Microblogging, perquè són moltes les xarxes que actualment fem servir per a la creació de petites peces d'informació fent visible l’educació social. Xarxes com ara Facebook, Twitter, Instagram…
Tal i com vam fer l'any passat, els blogs participants al Carnaval aniran publicant les seves entrades durant tota la setmana prèvia al #DiaES, a partir del dilluns 26 de setembre. Així, a poc a poc, podrem anar llegint-les i el dia 2 d'octubre ja tindrem el recull complet.
I els que no tingueu un blog però vulgueu participar al Carnaval a través de les xarxes de microblogging, també podeu publicar les vostres reflexions entorn a la temàtica d'aquest any durant la setmana prèvia al #DiaES, a partir del dilluns 26 de setembre, amb l’etiqueta #CarnavalDiaES, perquè en puguem fer el seguiment des del CEESC i ho puguem compartir.
El Carnaval de Blogs és una activitat en la què sense la col·laboració de totes les professionals i els professionals que tenen veu a la xarxa no tindria sentit. Per això, des d'aquí i una vegada més us volem donar les gràcies!
El Carnaval de Blogs va néixer fa 10 anys:
- Edició 2013: "No deixaria mai de ser educador/a social perquè...", 17 blogs.
- Edició 2014: "L’Educador/a social neix o es fa?", 25 blogs.
- Edició 2015: “L’educació social a l’esfera pública. El reconeixement social de la professió”, 21 blogs.
- Edició 2016: “L’educació social com a garant dels drets de la ciutadania”. 24 blogs.
- Edició 2017: “Els reptes de l’educació social en temps de la globalització” 19 blogs.
- Edició 2018: “Com ser educador/a social i no morir en l’intent?” 13 blogs.
- Edició 2019: “La nostra energia és la nostra força”. 14 blogs.
- Edició 2020: "L'educació social és essencial". 13 blogs
- Edució 2021: "On voldries que fos el col·lectiu professional dels educadors i les educadores socials d'aquí a 25 anys?" 10 blogs